Lidt om vores grundprincipper samt gode råd..

6cc1ff4ed7ada3f9dd52904a364e9635

Positiv forstærkning og dæmpende signaler

Vi har som mål at hunden går stolt herfra med en god oplevelse. Vi arbejder med hunden individuelt efter behov og giver gode råd til hundeejeren såfremt der skal arbejdes lidt derhjemme. For at undgå et stresset miljø, har vi primært kun en hund pr frisør inde ad gangen. Der tages ekstra hensyn til hvalpe og gamle hunde. Det er vigtigt at hvalpen får en god førstegangs oplevelse, samt at der tages hensyn til den gamle hunds skavanker.

Vi forventer ligeledes at du forbereder din hund på dens første besøg. Dvs du har introduceret og øvet med bad, føn og gerne på et bord.
Er du bange for at din hund vil bide skal du forberede os på dette. Når dette er sagt forbeholder vi os retten til at sende hunden hjem, hvis vi føler at den udviser agressiv adfærd. Det samme gælder ekstremt nervøse hunde der ikke reagerer på dæmpende signaler eller hunde der aldrig er blevet lært grundlæggende pelspleje. Selvfølgelig har hvalpe ikke den store erfaring og derfor vil en typisk 1 gangs behandling hos os af en hvalp på feks 4 mdr være en mild omgang hvor den bliver vasket og tørret og får ordnet poter samt evt klip omkring øjenregionen.
Vi arbejder meget med dæmpende signaler, hvilket er meget simpelt og effektivt. Man kan ved at benytte dæmpende signaler berolige en nervøs hund og dermed vinde dens tillid.

hvalp liggende

Gode råd til dig med ny hvalp

Start tidligt med at vaske din hvalp og lad den blive tryg ved at blive fønet. Selvom den ikke filtrer så meget i hvalpepels så friser den alligevel så den bliver vandt til det – du vil takke dig selv for den tid du lægger i børstningen mens hvalpen er lille. For omkring 6 mdrs alderen for langhårsracer begynder det at blive vanskeligere at holde pelsen men til den tid vil hunden allerede være vandt til at børstningen er en del af dens hverdag. Sæt den op på et bord istedet for at sidde med den på gulvet, for på gulvet eller i sofaen kan det godt ende med fjol og leg. Selvfølgelig skal børstningen være hyggelig men lær din hund at sidde pænt uden at bide i børsten. Pil den i ørerne og på poter så den bliver vandt til berøring disse steder. Hvis du gør disse ting under opvæksten vil hundens første tur hos hundefrisøren ikke være så slem. Men en hund der ikke har lært grundlæggende pelspleje hvis blive ekstremt bange når en fremmed gør en masse farlige ting der larmer..

Pelspleje artikler vi anbefaler dig at anskaffe til langhårsracer
Man behøver egentlig ikke meget. Vi anbefaler en Mason Pearson pocket mix – som er en fantastisk børste med mix af svinehår og nylon. En carde med nuprer. En Spratts 80 kam og en matt breaker . En god shampoo og en balsam f.eks tropiclean som er mine favoritter. De dufter himmelsk og gør pelsen ren og lækker.

Når du ankommer til salonen første gang
Medbring evt et lille tæppe eller måske en t-shirt eller andet der dufter af dig som vi kan lægge i en lille hundeseng. Evt hundens bæretaske hvis den har sådan en. Det er rart for hunden at have et sted hvor den føler sig tryg.
Husk at hunden skal ankomme tør til salonen – også selvom det regner!

Hvorfor må jeg ikke være der?

Dette er et ofte stillet spørgsmål. Det at aflevere sin bedste ven til et vildt fremmed menneske kan godt være svært men grunden til at man ikke skal være tilstede når ens hund bliver klippet er at det er for svært for hunden at koncentrere sig, da den selvfølgelig vil over til sin ejer og det kan gøre vores arbejde meget svært, ja nærmest umuligt, og egentlig heller ikke rart for hunden. Når du ikke er der har vi bedre mulighed for at skabe kontakt og tillidsbånd til hunden.

Løbetid?

Undgå venligst at bestille tid til klip af din hund når den er i løbetid. Såfremt du ikke ved hvornår den kommer i løb, tjek venligst efter hævelse dagen før og aflys/kontakt os hurtigst muligt. Vi forbeholder os retten til at sende hunden hjem med betaling af den bookede tid. Hunde i løb er tit meget stressede og svære at arbejde på og det er osse hårdt for salonens hanhundegæster der bliver helt kuldrede af duften.
Bemærk at tæver er højløbske sidst i løbetiden, det kan godt snyde lidt eftersom de ikke bløder længere. Jeg fralægger mig derfor alt ansvar såfremt dette ikke er oplyst og uheldet skulle være ude og en hanhund der befinder sig i salonen springer på tæven.

VIGTIGT

Man afleverer sin hund i salonen på eget ansvar.